Opinionsblogg

Jag googlade på "bröst" och ni kan aldrig ana vad som hände sen.

Idag skrev en lång rad debattörer på DN debatt om porrens skadliga effekter. Artikenl innehåller diverse moralism och hittepå, bland annat den här meningen: "När våra barn nyfiket googlar ”bröst” eller ”sex” är det porrindustrins kvinnohatande och rasistiska världsbild de möter."
 
Jag provade att bildgoola "bröst". Här är några av de sjuka saker jag hittar som vittnar om kvinnohatande och rasistik porrindustri. 
 
1. Nikki Minaj och Miley Curys
 
 
Två bilder på två av världens coolaste kvinnliga förebilder, som länkar till en artikel på nyheter24 om hur man kan välja rätt BH. 
 
 
2.  Blondinbella
 
En bild på en av Sveriges kändaste entreprenörer, som länkar till ett blogginlägg om att älska sina bröst oavsätt hur de ser ut. 
 
3. Paow
En av Sveriges kändaste bloggerskor visar sitt bröst för free the nipple-kampanjen, som handlar om "att människor själva ska få bestämma över sina kroppar och välja om dom vill visa sina bröst eller inte."
 
 
4. Claire Wickholm och Ebba Nilsson
 
 
 
En artikel i Aftonbladet om Elisabeth Ohlson Wallins "klämkalendern 2016" som gjordes till förmån för Bröstcancerfonden. 
 
5. Mayra Hills
En Omtalat-artikel om Mayra Hills, som har valt att skaffa världens största bröst. Lite knäppt förvisso, men är det med den här artikeln som debattörerna tror att porrindustrin kommer att korrumpera våra barns hjärnor?
 
Utöver detta finns lite länkar till BH-försäljare, små bloggar med olika åsikter om vad som är snygga bröst och artiklar om sjukdommar man kan få i brösten. 
 
Såja såja. Debattörerna kan andas ut, och att nyfikna barn gott kan fortsätta använda google för att lära sig mer om bröst. 
 
 
 
 

Kommentarer

#1 - Anonpi

Att just du fick dessa resultat beror givetvis på att Google har indexerat dina preferenser och förmodligen identifierat dig som både kvinna och journalist eftersom de fynd som kommer är kring journalistik och ett antal relativt hälsosamma artiklar kring bröstet.

Men du kanske loggade in incognito och sökte?

Grejen med Google är att de vill att du ska stanna kvar så de indexerar dig baserat på ip nummer, email adresser, konton m.m. ganska snart inser dessa system vad du vill få för träffar och du får dessa.

Så att säga: min sökning på Google är okej så alla måste vara det. Är inte sant...

#2 - Kurt andersson

Njet, jag är kille och har i mina dagar googlat på allt möjligt. När jag googlar på ordet bröst får jag mest olika wikipediasidor om vad bröst är för något. Samt några dejtingsajter. Några länkar till porr dyker inte upp.

#3 - Liza Bustad

Lustigt att du glömde säga vad som händer när man bildgooglar "sex". De bilderna kan du ju också ta och lägga upp och skriva en blogg om.

#4 - Mats

Ja, herregud vilket sökresultat. Det där kan vara traumatiserande för vilken unge som helst; en hårig feminist, en gammal tant och en som ser ut som en strandad val. Paow är ju helt ok, men resten borde censureras. De där donnorna i behå är fellänkade, men man kan väl inte begära allt av google antar jag

Kommentera